Flash Sale! 10% extra kedvezményt. Használja ezt a kódot: FLASH10 - %countdown %days hátra
Szűrés

Találja meg a szőnyegét

Találja meg a szőnyegét
A szőnyegem ára legyen:
Törlés
Balouch

Balouch

A Baluchok egy nomád etnikai csoport a Balochisztán térségéből, amely Irán, Afganisztán és Pakisztán területeivel határos. A Baluch szőnyegek gyapotból vagy gyapjúból készülnek, és gyakran használnak kecske- vagy lószőrzetet a készítésükhöz. Hagyományosan juh vagy kecske gyapjúból készültek a törzsek saját állományából, a modern Baluchi szőnyegek azonban többnyire pamutból készülnek.

A szőnyegek általában a törzsi eredetük miatt kisebbek, és vízszintes szövéssel készítik őket, élénk geometriai mintázattal. A görbe vonalú életfa motívummal és az ima motívummal rendelkező imaszőnyegek a jellemzők és nagyon keresettek. A klasszikus sötétvörös, barna vagy kék háttérrel gyakran kontrasztba kerülnek az élénk minták, fehér, elefántcsont, sárga vagy narancs színben.

A Baluch szőnyegek viszonylag vékonyak, de szorosan szövöttek, így lágyak és rugalmasak, tökéletesen alkalmasak a mindennapi használatra, és még ma is kiváló ár-érték arányt képviselnek ezek a szőnyegek.

Az iráni Baluch szőnyegeket Mashad városában, Mashad Beluch néven árusítják, az afgán Baluch szőnyegeket azonban Herat városában értékesítik, így a nevük Herat Beluch.

Olvasson többet
Lépjen kapcsolatba velem Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Minden jog fenntartva.