Hereke

A tengerparti város Hereke, Isztambul közelében heyezkedik el, az Izmit-öböl északi szélén. Hereke 1843 óta egyedülálló szövőközpont, amikor Abdul-Medzsid szultán oszmán uralkodó létrehozta a Hereke birodalmi gyárat. Kezdetben, a Hereke szőnyegek kizárólag az Oszmán Birodalom arisztokráciájának készültek, illetve a királyi palotákat látogató államfőknek adták ajándékba. A szőnyegek csak 1890-ben váltak elérhetővé a nagyközönség számára, manapság a Hereke szőnyegek igen keresett gyűjtődarabok.

A Hereke szőnyegek a török szövőhagyomány csúcspontját képviselik, a legfinomabb kézzel szőtt török szőnyegek itt készülnek.

A szőnyegek kettős csomózással, török csomóval (szimmetrikus csomó) készülnek, és vagy kizárólag selyemből szövik és hurkolják, vagy gyapjúból és pamutból. A Hereke szőnyegekhez kizárólag a legfinomabb nyersanyagokat használják, a felhasznált selyem Bursa városából származik.

A Hereke szőnyegek mintáit a hagyományos török, és a görbe vonalvezetésű perzsa szőnyegek egyaránt inspirálták, jellemzően virágok, madarak, mihrabok (imarések) és életfák részletes ábrázolásait jelenítik meg. A színpaletta széles és harmonikus, az elefántcsontszín, sötétkék, piros, sárga és zöld különböző színárnyalatait használják fel a szőnyegekhez.

A mai napig a világ legjobb selyemszőnyegeinek egy részét Hereke városában gyártják.

Olvasson többet
Találja meg a szőnyegét
A szőnyegem ára legyen:
Megtekintés Rács Lista

36 termékek

oldalanként
Állítsa csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

36 termékek

oldalanként
Állítsa csökkenő sorrendbe
Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Minden jog fenntartva.