Flash Sale! 15% extra kedvezményt. Használja ezt a kódot: SAVE15

Nem ér véget a vásárlással....

A megfelelő mennyiségű és minőségű ápolással a kézzel csomózott szőnyeg nemzedékeken át megmaradhat, és gyönyörűen fog öregedni, szinte jobban néz majd ki, mint amikor megvette.

 

Szőnyeg alátét 

Fontolja meg egy védő szőnyeg alátét használatát, hogy rögzítse a szőnyeget, és megakadályozza annak csúszkálását. Gondoljon rá úgy, mint a szőnyege alapjára, mint alapvető védelemre, amely nemcsak a balesetek megelőzésére jó, hanem megóvja a szőnyeget a szükségtelen kopástól is.

 

Mélyedések

Ha bútorokat helyez a szőnyegére, használjon védőtappancsokat a lábukon, és ügyeljen arra, hogy néhány hónaponként pár cm-rel mozgassa arrébb a bútorokat, hogy megakadályozza az állandó mélyedések kialakulását a szőnyege szálaiban. A bútorok mozgatásakor észrevehet néhány mélyedést, de ha egy kis türelemmel van, néhány nap alatt ezek maguktól eltűnnek. A gyapjú természetes hajlammal rendelkezik, hogy visszanyerje alakját, és Ön is észreveszi majd, hogy a mélyedések egyre kisebbek és kisebbek lesznek, mielőtt fokozatosan eltűnnek. Ha a mélyedések makacsnak bizonyulnak, megpróbálhatja felgyorsítani a folyamatot úgy, hogy hideg vízben benedvesít egy fehér rongyot és azt ráhelyezi az érintett területre. Ezután vegyen elő egy vasalót és óvatosan vasalja át a ruhadarabon keresztül néhányszor, mindig a száliránnyal megegyezően.

 

Porszívózás

Tartsa tisztán a szőnyegét rendszeres porszívózással. A rojtokkal mindig legyen különösen óvatos, és kerülje el a porszívózásukat. A rojt a hurkolt szálak meghosszabbítása, és ha porszívózzák, fennáll annak a veszélye, hogy kibomlik és sérülhet a szőnyege.

Ajánlott a szőnyeget hetente egyszer porszívózni, vagy legfeljebb kétszer, ha a szőnyeg forgalmas területen van, esetleg ha ezt Ön szükségesnek tartja. Bármilyen szennyeződés és szemcse, amit nem porszívóznak fel, olyan, mint a csiszolópapír, ami beragad a szőnyege szálaiba, és lassan lejut a hurkok közé, ahol elkezdi csiszolni és koptatni a csomókat.

Porszívózás közben ügyeljen arra, hogy mindig a száliránnyal megegyező irányba porszívózzon. Ha bizonytalan, tegye a kezét a szőnyegre és óvatosan húzza át rajta, szinte úgy, mintha macskát vagy kutyát simogatna. Ha simának érzi és a keze csúszik a szálak mentén, akkor ez a helyes irány. Ha ellenállást érez, akkor a száliránnyal ellentétesen csinálja.

 

Szöszölődés

Amikor először kézhez kapja a szőnyegét, észreveheti, hogy az szöszöl. Biztos lehet benne, hogy ez nem a hibás vagy rosszabb minőségű szőnyeg jele. A bolyhok, amiket lát, valójában felesleges gyapjúrostok, amelyek a szőnyeg szálai között ragadtak a gyártás során, amikor a szálak a kívánt magasságra lettek vágva. Ezek a rostok, most előbújnak és kihullanak a szőnyeg szálai közül. Ez egy természetes folyamat, és némi türelemmel és porszívózással észreveszi majd, hogy fokozatosan abbamarad. Ha fel szeretné ezt gyorsítani, akkor egy kicsit gyakrabban porszívózza át a szőnyegét, mindig a szálak irányába, de ügyeljen arra, hogy ne porszívózza túl sokat, mivel ez csak szükségtelen kopást okoz a szőnyegén.

 

Tisztítás

Ha rendszeresen tisztítja és megfelelően vigyáz a kézzel csomózott szőnyegére, akkor sokáig nem igényel majd külön tisztítást.

Ha a szőnyege kezd piszkosnak tűnni, érdemes szakszerűen tisztíttatni, átlagosan azt javasoljuk, hogy ezt kinézettől függően 3-5 évente végezze el.

Mindig alkalmazzon képzett és tapasztalt szakembert, aki a kézzel csomózott szőnyegek tisztítására szakosodott.Foltok

Az első számú szabály az, hogy gyorsan cselekedjünk. Ha egy foltot hagyunk megszáradni, akkor mindig fennáll annak az esélye, hogy a sérülést nem lehet már teljesen eltüntetni.

A szilárd anyagokat óvatosan szedje fel egy kanállal, a folyadékokat pedig azonnal itassa fel, ha kiborulnának. Itassa fel a lehető legtöbb folyadékot egy nedves fehér rongy vagy papírtörlő és egy kis mennyiségű gyengéd szappan segítségével. Soha ne használjon vegyszereket vagy tisztítószereket a kézzel csomózott szőnyegen. A tisztítószerek általában agresszív felületaktív anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a gyapjúszálakat és a színt. Emellett kimoshatják a zsírt a gyapjúszálakból, és így eltávolíthatják a szőnyeg természetes védőbevonatát.

Óvatosan, dörzsölés nélkül törölje le a területet, különben előfordulhat, hogy mélyebben dörzsöli bele a foltot a szőnyegbe, és tönkreteheti a szőnyeg rostjait, vagy hagyja, hogy a kiömlött anyag átszivárogjon a szőnyegen keresztül a padlóra.

Mindig a folt szélétől kezdve dolgozzon a közepe felé, nedvesítse meg egy kis langyos vízzel, és egy száraz ruhával fejezze be.

Ha a folt túl makacs, kérjen tanácsot egy szőnyegtisztító szakembertől, és soha ne próbáljon olyan folttisztítót használni, amely nem kifejezetten kézzel csomózott szőnyegekhez és a szőnyege anyagához (gyapjú, selyem és/vagy pamut) készült.

További tanácsokért a különféle foltokról, kérjük, olvasson tovább.

 

 

Lépjen kapcsolatba velem Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Minden jog fenntartva.