Flash Sale! 15% extra kedvezményt. Használja ezt a kódot: SAVE15

 

Hogyan válassza ki a megfelelő szőnyeget otthonához

A szőnyegek a művészet egy nagyon régre visszanyúló formáját képviselik. És minden szőnyeg egyedi, saját történettel.

A kézzel csomózott szőnyeggel történő díszítés nagyszerű módja annak, hogy otthonának egyéni megjelenést és stílust adjon, ezzel meghatározva nagyszerű ízlését és képviselve saját magát. Mi lehetne jobb módja annak, hogy megmutassa személyiségét, és ugyanakkor kihangsúlyozza otthonát?

Bármi legyen is a költségvetése, otthonának mérete és igényei, a Carpet Avenue-nál igyekszünk minden ízlést kielégíteni és minden költségvetésnek megfelelni.

Átfogó kínálatunk mindent tartalmaz, a legegyszerűbb nomád szőnyegtől a kézzel szőtt műalkotásokon át a legfinomabb ízlést is kielégítő exkluzív, valódi selyemszőnyegekig.

Igen, a variációk végtelenek – és webhelyünk segít végig vezetni Önt a folyamaton. Arra törekszünk, hogy könnyebbé és szórakoztatóbbá tegyük a választékunk böngészését az Ön számára, és segítsünk megtalálni pontosan azt, amit keres.

Elhivatott szőnyegszakértőink boldogan segítenek Önnek a szőnyege kiválasztásának folyamatában, hogy aztán sok évig élvezhesse azt.

 

Az Ön otthona, az Ön tere, az Ön szobája – Hogyan válassza ki a megfelelő szőnyeget magának

Minden ÖNNEL kezdődik.

A szőnyeg kiválasztása otthona számára egy egyszerű kérdés megválaszolásával kezdődik: Mit szeretne?

De ahogy azt mindannyian tudjuk, az egyszerű dolgok nem feltétlenül a legkönnyebb dolgok.

Hogy segítsünk Önnek a döntésben, összeállítottunk néhány tippet és tanácsot, amelyeket érdemes figyelembe venni, és amelyek segítenek majd megtalálni az otthonához és az Ön igényeihez passzoló szőnyeget.

 

Határozza meg szőnyegigényét

Bárhogy is nézzük, a szőnyegeknek nem csupán esztétikai céljuk van.

Különböző igények kielégítésére készültek. Tehát mindenekelőtt kezdje azzal, hogy meghatározza a saját igényeit – készítsen listát az egyedi szőnyegigényeiről. Mik az Ön igényei és kívánságai?

Néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni, a forgalom, a háziállatok, a gyermekek, valamint a pecsétek és foltok, illetve a megvilágítás. A nagy forgalmú helyekre, például a konyhába vagy a folyosóra olyan szőnyegek kellenek, amelyek sokkal ellenállóbbak, rugalmasabbak és tartósabbak. Ha gyermekei vannak, akik hemperegnek és játszanak a padlón, akkor puha és plüss szőnyegre van szüksége, amely szintén ellenáll az állandó használatnak.

Napi munkánk részét képezi a vásárlóknak való útmutatás és segítségnyújtás, hogy megtalálják az egyedi igényeikhez legmegfelelőbb szőnyeget. Ezt a sokféle kérdés feltételével biztosítjuk arról, hogy hová kerül majd a szőnyeg, milyen forgalomnak lesz kitéve és milyen hatással lesz a szőnyeg a helyiségre – azaz felmelegíti azt, kitágítja, lágyítja, központi elemként működik majd, vagy hogy hogyan lehet több szőnyeggel dolgozni egy szobában.

Jöjjön és fedezze fel, hogyan találhatja meg az Ön számára legmegfelelőbb szőnyeget.

 

Egy szőnyeg minden helyhez és minden szobához

 

Kezdje a nyilvánvalóval: Melyik szoba?

A szőnyeg segíthet meghatározni egy egész tér hangulatát. A megfelelő szőnyeg kiválasztása azonban elsősorban attól függ, hogy melyik szobát szeretné fejleszteni.

 

Hálószoba

A hálószobaszőnyegnek a szobát az Ön saját, csendes menedékévé kell változtatnia.

Tartsa távol a zajokat, a hallható és vizuális zajokat egyaránt.

Kerülje a merész, feltűnő szőnyegmintákat a hálószobában, amelyek megzavarhatják a békés környezetet. Legyen extra kényelmes. Ragaszkodjon a gyapjúhoz és a vastagabb szálú szőnyegekhez. Válasszon például egy Gabbeh vagy Shaggy szőnyeget, amibe belesüllyesztheti a lábát, amikor kiszáll az ágyból, és ügyeljen arra, hogy kerülje a különlegességekkel és élénk színekkel rendelkező szőnyegeket. Maradjon az egyszerűnél.

Ha pedig a méretre kerül, akkor válasszon nagyot!

Gabbeh / Shaggy

 

Nappali

Amikor a nappalija számára választ szőnyeget, gondoljon a helyre + költségvetésre + hangulatra – de ne rögzített képletként.

Miért ne hagyhatná, hogy a szőnyege legyen a szoba központi eleme? Hagyja, hogy a szőnyege kitűnjön, ahelyett, hogy túlterhelné az egész szobát, inkább próbálja meg beilleszteni azt az átfogó dekorációs szisztémába. Minél nagyobb a szoba, annál valószínűbb, hogy a szőnyeg meghatározza a teljes hangulatát, és megszabja a hozzáadott darabok teljes palettáját.

A nappali lehetőséget kínál, hogy megmutassa a személyiségét. Bármi jöhet – színtől és mintától függetlenül. Borítsa be szőnyeggel.

Ha egy adott bútordarabot vagy egy falon lévő festményt szeretne kiegészíteni, válassza azt és kövesse a választását. Mindig ügyeljen rá, hogy ne terhelje túl a szobát, különben ennek pont az ellenkező hatása lesz.

A nappalikban általában szép padlóburkolat van, például fa vagy csempe. A szőnyegnek elég kicsinek kell lennie ahhoz, hogy legalább ennek egy részét szabadon hagyja. Ha nappalija gyakran használt helyiség, akkor gyapjúszőnyeget ajánlunk. A gyapjú nagyszerű választás, könnyen tisztítható és könnyebb megszabadulni a szálai közt lévő szennyeződésektől.

Szokatlan formájú a nappalija? Legyen kreatív: Helyezzen néhány szőnyeget egymásra úgy, hogy azok átfedésben legyenek, vagy rendezzen el több kisebb szőnyeget az egész helyiségben. Meg fog lepődni a helyiségnek biztosított vizuális hatásán!

 

Étkező

Az étkezőszőnyeg minden családi ünneplés és minőségi időtöltés alapja.

Az étkezőszőnyeg kiválasztásakor gondolja át, hogy milyen gyakran mozgatják a székeket, és vegye számításba az esetleges étel vagy bor okozta foltokat. A tartós, sötétebb színösszeállítással és részletes mintázattal rendelkező gyapjúszőnyeget messze a legegyszerűbb tisztán tartani, és sok évig ellenáll a kopásnak is.

Hagyományos perzsa

 

Bejárat / előszoba

Otthona folyosói és különösen a bejárat meghatározzák a környező szobák hangulatát. Olyan szőnyeget válasszon, amely barátságos, és azonnal kihangsúlyozza otthona személyiségét.

Válasszon egy olyan szőnyeget, amely bevezeti Önt az otthonába, és előre sejteti, hogy mi fog következni.

Legyen bátor. Vegye rá vendégeit, hogy járják be a tereit és olvadjanak bele azokba.

Válasszon sötétebb és melegebb színeket, részletes mintákkal, amelyek elrejtik a szennyeződéseket. Egy tartós szőnyegre lesz szüksége, amely képes kezelni a forgalmat, különösen, ha otthonában a "cipő nélkül" elvet követi.

Ha a folyosóra ajtók nyílnak, feltétlenül válasszon olyan szőnyeget, amelynek nem túl vastagok a szálai, különben előfordulhat, hogy nem tudja majd megfelelően kinyitni és bezárni az ajtókat.

Nomád/falusi

 

Méret és forma

A legtöbb ember által elkövetett hiba a túl kicsi szőnyeg vásárlása.

Egy kis szőnyeg miatt minden más aránytalannak tűnhet. Soha ne felejtse el: A szőnyeg alapot teremt annak, ami rajta áll vagy fekszik!

 

Ügyeljen arra, hogy a megfelelő méretet válassza

A szőnyegek bármilyen formájúak és méretűek lehetnek, és mivel kézzel vannak csomózva, nincs két teljesen egyforma szőnyeg, részben ez teszi őket olyan különlegessé.

Általában a megfelelő méretű szőnyeg kiválasztása a lefedni kívánt szoba vagy tér kiterjedésétől függ.

Kövesse ezeket az irányelveket az Ön igényeinek leginkább megfelelő méretű szőnyeg meghatározásához:

Mérje meg a szobájának a méretét. Majd mérje meg újra, hogy biztosra menjen.

Válassza ki a szobájának azt a területét, amelyet le szeretne fedni, ahova a szőnyeg kerül majd.

A tervezett szőnyeg méretében helyezzen újságokat a kijelölt alapterületre, hogy meghatározza a kiterjedését, és kapjon egy általános képet arról, hogyan fog kinézni. Valamivel nagyobbra van szüksége, vagy talán egy kicsit kisebbre? Ha nem lennének újságai, akkor ugyanezt a terület ellenőrzést elvégezheti valamilyen szalaggal, és megrajzolhatja vele a szőnyeg körvonalait.

Ha a padló nagy részét le szeretné fedni, ügyeljen arra, hogy legalább 30-40 cm távolságot hagyjon a szőnyeg és a fal között.

Ha a szőnyeget ebédlőasztal alá helyezi, válasszon olyan nagy szőnyeget, amin az asztalnál ülve elférnek a székek hátsó lábai és elég helyet biztosít azok hátra tolásához is, amikor felállnak az asztaltól, anélkül, hogy sérülnének a szőnyeg szélei. Hagyjon legalább 30 cm-t az asztal szélétől az asztal minden oldalán. Így a székek hátsó lábai a szőnyegen tudnak maradni még akkor is, ha kihúzzák őket.

A futóknak általában legalább 10 cm-rel keskenyebbnek és 45-60 cm-rel rövidebbnek kell lenniük, mint a folyosó. 

 

Kísérletezzen a formákkal

Egy szőnyegnek nem muszáj téglalap alakúnak lennie. Csoportosítsa a bútorait, és hagyja, hogy azok mutassák meg, hogy milyen formájú szőnyeget válasszon. Melyik forma nézne ki a legjobban? Talán inkább egy négyzet, kerek vagy akár ovális alakú szőnyeget kellene választania?

És ismételten: A végső döntés meghozatala előtt próbálja ki!

 

Szín

Szereti a színt és a színkombinációkat? Mi is! De ne töltsön órákat azzal, hogy a pontosan összeillőket keresi.

Nem fog ilyet látni a természetben. És ez biztosan nem lesz így az otthonában sem.

Valójában éppen ellenkezőleg. Ha minden erőfeszítésével arra összpontosít, hogy az összes szín megfeleljen a dekorációs szisztémájának, akkor valószínű, hogy a végén egy túlságosan is kidolgozott és mesterséges megjelenést kap.

Ehelyett kezdjen inkább néhány kiválasztott színárnyalattal. Válasszon olyan szőnyeget, amelynek a különféle színei és elemei illenek a festményeinek, függönyeinek vagy párnáinak a színeihez. Vagy csinálja fordítva, és keressen olyan elemeket a belső dekorációjában, amelyek hasonlóak vagy illenek a szőnyegén található elemekhez.

Ennek az az előnye, hogy egyszerre nem csak egy aspektusra koncentrál, valamint teret és lehetőségeket teremt a színkoncepciók jövőbeni megváltoztatásához a szőnyege hosszú élettartama alatt. A szőnyeg örökké tart, de például a fal vagy a függöny színei valószínűleg megváltoznak majd.

A sötét színek miatt a bútorai vagy egyéb tárgyai kisebbeknek tűnnek majd, míg a világos színek esetében ennek pontosan az ellenkezője lesz. Ha korlátozott helye van, a tér kitágításához válasszon világosabb szőnyeget vagy egy központi motívum nélküli szőnyeget.

Maradjon nyugodt, és ne bonyolódjon bele túlságosan a színegyeztetésbe.

Csak alkalmazza az aranyszabályt: Dolgozzon egy központi színnel, majd használja a szőnyeget annak a színnek a kiemelésére vagy hangsúlyozására. Lehet, hogy ez csak a másodlagos szín a szőnyegen, mégis jól fog működni az egész egységével. Dolgozzon hasonló színárnyalatokkal, és gondoljon otthonára egy rózsabokorként. Nem valószínű, hogy minden szín passzolni fog egymáshoz. És nagy a valószínűsége annak, hogy több tucatnyi van belőlük: különféle zöldek a levelekben, színátmenetek a szirmokban. És mégis, az a rózsabokor mindig tökéletesen és gyönyörűen fog kinézni. Játsszon a színekkel Ön. Nem pedig fordítva. Könnyeb, mint azt gondolná!

 

Hagyományos...

A perzsa és a keleti szőnyegek a tökéletes választás, ha sokoldalú, kreatív belső koncepciót szeretnénk kialakítani. Annyi lehetősége van: a méretek, a minták, a színek – mind kölcsönhatásba lépnek a térrel, amelybe beilleszti őket. Az opciók valóban korlátlanok.

A perzsa és a keleti szőnyegek időtlenek és soha nem mennek ki a divatból. Egy hagyományos perzsaszőnyeg tökéletes módja annak, hogy egyedülálló módon csempésszen színt, stílust, nosztalgiát, hagyományt, értéket, ízlést, kultúrát otthonába – minden kézzel csomózott szőnyegnek megvan a maga története, akárcsak az Ön otthonának. Ha kontrasztot szeretne, egy hagyományos kézi csomózású szőnyeg elhelyezése a modern belső térben a tökéletes megoldást nyújtja!

 

...vagy modern?

Egy modern stílusú szőnyeg harmóniát és egyensúlyt biztosít otthonának. A modern szőnyegek a legkülönfélébb formákban és méretekben léteznek, a legszebb színkombinációkkal, amelyek csak az eszébe jutnak.

Rendkívül változatos kialakításuk számtalan lehetőséget kínál Önnek, hogy egyéni megjelenést kölcsönözzön bármely szobájának, terének és padlójának.

 

Mindig tartsa szem előtt a költségvetését

Egy kézzel csomózott szőnyeg nagyszerű befektetésnek tekinthető. Szőnyege egyedi, egy páratlan műalkotás, amelynek megvan a maga személyes története. Ahelyett, hogy egy olyan gépi szőnyeget választana, amelyet körülbelül egy év után le kell cserélnie, megfelelő gondossággal biztos lehet benne, hogy a szőnyege szépen öregszik majd, és évekig, akár az elkövetkező generációk számára is élvezhető lesz.

 

Kérdezzen minket!

És tegyen fel minél több kérdést, ha már kérdez. Vevőszolgálati csapatunk nagyon jól képzett és ellátja Önt az összes szükséges információval.

Célunk, hogy segítsünk az életét könnyebbé, szórakoztatóbbá tenni, az otthonát pedig a megfelelő hellyé varázsolni – az Ön számára megfelelő szőnyeggel!

Legfontosabb célkitűzésünk megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb szőnyeget, hogy ezzel segítsünk az otthonát szépé, kényelmesebbé, és egy olyan hellyé tenni, amire büszke lehet.

Lépjen kapcsolatba velem Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Minden jog fenntartva.